Je browser ondersteunt geen JavaScript of je hebt Javascript uitgeschakeld. Voor een goede werking van onze website is het noodzakelijk dat JavaScript ingeschakeld is.

Your browser does not support JavaScript or you have disabled JavaScript. For the proper functioning of our website it is necessary that you enable JavaScript.

Creëer sfeer en bespaar kosten met LED-verlichting in je horecazaak

Duurzaam
Beeld: Victor van Leeuwen
6 juni 2023 · 2 minuten leestijd
De energieprijzen zijn momenteel een veelbesproken onderwerp in de horecabranche. Als horecaondernemer vraag je je wellicht af hoe je hiermee om moet gaan. Welke invloed heeft dit op jouw horecabedrijf en wat kun je doen om te verduurzamen? Is dit het juiste moment om te investeren? In dit blogartikel geeft dEP de Sfeerontwerpers antwoord op deze vragen en biedt waardevolle inzichten.

Verduurzaming: een noodzaak in de horeca
Met de stijgende energieprijzen, hogere inkoopkosten en de toenemende prijzen van bier en koffie lijkt alles duurder te worden in de horeca. Voor horecaondernemers vormt dit een uitdaging om de kosten te verlagen en op andere manieren te besparen. Energiebesparing is een van de mogelijkheden. Als experts in licht- en geluidsontwerpen en energieplanning, heeft dEP Sfeerontwerpers de kennis en ervaring om hierbij te helpen.

In dit artikel vertellen zij meer over LED verlichting en hoe je dit op een sfeervolle én geld besparende manier kan toepassen.

De opkomst van LED: een sfeervol alternatief
Met de energietransitie kwam er een einde aan conventionele verlichting en kreeg LED de kans om te excelleren. In het begin was de opkomst van LED echter een uitdaging. De mogelijkheden waren beperkt, de uitstraling was kil en het was moeilijk om de gewenste sfeer te creëren. Door voortdurende tests, marktverkenning en onafhankelijke ontwikkeling is LED nu in staat om een hoger sfeerniveau te bereiken dan voorheen mogelijk was met halogeenverlichting. Sfeer is cruciaal voor het succes van een horecaonderneming. Met de gestegen energiekosten is het dan ook verstandig om te kijken naar mogelijkheden om te verduurzamen en kosten te besparen. De investering in LED-verlichting is altijd de moeite waard, vooral nu de energieprijzen zijn gestegen en je de investering sneller kunt terugverdienen.

Hoe behoud je sfeer met LED-verlichting in je horecazaak?
Het creëren van de juiste sfeer is bepalend voor het concept en de uitstraling van een horecazaak. Het beïnvloedt of gasten graag naar binnen gaan en blijven, en het bepaalt het succes van het totale concept. De ontwikkeling van LED-verlichting is de afgelopen jaren enorm snel gegaan. Met de huidige LED-verlichting kun je de gewenste sfeer perfect creëren. Door LED-verlichting op de juiste manier aan te sturen, kun je de levensduur verlengen en kunnen horecamedewerkers deze eenvoudig bedienen met behulp van voorgeprogrammeerde programma's. Voor elk dagdeel is er een specifieke lichtstand geprogrammeerd, zodat je altijd de juiste sfeer kunt behouden in je horecazaak. LED is een uitstekend, sfeervol en duurzaam alternatief voor halogeenverlichting. Met de juiste kleurtemperatuur, dimmers en slimme verlichtingssystemen kun je met LED-licht de gewenste sfeer creëren in jouw horecazaak. Bovendien kun je speciale elementen in je zaak accentueren, zoals kunstwerken aan de muur, planten of decoratieve objecten. Richt gerichte LED-spots op deze elementen om ze in de schijnwerpers te zetten en de algehele sfeer te versterken. Lees hier de 6 tips voor LED-verlichting in je horecazaak

Over dEP Sfeerontwerpers: experts in verlichting en meer
dEP Sfeerontwerpers is een ontwerpbureau gespecialiseerd in verlichting, beeld, geluid en elektra voor de horeca, retail en andere bedrijfsruimtes. Al ruim 35 jaar voorzien zij restaurants, kantoren, casino's, hotels en winkels van de juiste sfeer door middel van binnen- en buitenverlichting. Benieuwd naar welke (horeca)bedrijven zij hebben geholpen of wil je meer weten over de specialismen van dEP?  Bezoek dan de website van dEP

Werkwijze DEP
Voordat een project van start gaat, gaat dEP eerst in gesprek met de ondernemer. Hierbij worden de wensen, het beschikbare budget en de verwachte terugverdientijd in kaart gebracht. Met deze informatie gaat het team van dEP aan de slag. De ontwerpers maken de eerste schetsen, terwijl de technici het ontwerp maken voor de elektrotechnische installatie en de mogelijkheden voor verduurzaming onderzoeken. Vervolgens wordt het creatieve en technische ontwerp besproken met de klant. Na goedkeuring gaat dEP aan de slag om het project te realiseren.