Je browser ondersteunt geen JavaScript of je hebt Javascript uitgeschakeld. Voor een goede werking van onze website is het noodzakelijk dat JavaScript ingeschakeld is.

Your browser does not support JavaScript or you have disabled JavaScript. For the proper functioning of our website it is necessary that you enable JavaScript.

6 tips voor LED-verlichting in je horecazaak

Tips om de sfeer te behouden met het gebruik van LED-verlichting
Duurzaam
Beeld: Victor van Leeuwen
6 juni 2023 · 1 minuut leestijd
Het gebruik van LED-verlichting in een horecazaak kan een geweldige manier zijn om de sfeer te verbeteren. Hier zijn enkele tips om de sfeer te behouden met het gebruik van LED-verlichting:

1. Kies de juiste kleurtemperatuur
LED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm wit tot koel wit. Voor een gezellige sfeer in een horecazaak kun je het beste kiezen voor LED-lampen met een warmere kleurtemperatuur, zoals 2700K-3000K. Deze geven een zacht en aangenaam licht dat bijdraagt aan een warme ambiance.

2. Gebruik dimmers:
LED-lampen zijn uitstekend te dimmen, waardoor je de lichtintensiteit kunt aanpassen aan de gewenste sfeer. Met dimmers kun je het lichtniveau verlagen tijdens romantische diners of juist verhogen tijdens drukkere momenten. Hiermee kun je de verlichting aanpassen aan de gewenste sfeer op elk moment van de dag.

3. Accentueer speciale elementen
LED-verlichting kan worden gebruikt om speciale elementen in je horecazaak te accentueren, zoals kunstwerken aan de muur, planten of decoratieve objecten. Richt gerichte LED-spots op deze elementen om ze in de schijnwerpers te zetten en de algehele sfeer te versterken.

4. Speel met kleuren
LED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden gebruikt om een speels effect te creëren. Je kunt LED-strips achter de bar, onder tafels of langs muren plaatsen om subtiele kleuraccenten toe te voegen. Zorg ervoor dat de gekozen kleuren passen bij de stijl en het thema van je horecazaak.

5. Overweeg slimme verlichtingssystemen
Met slimme verlichtingssystemen kun je de verlichting eenvoudig aanpassen en programmeren volgens je wensen. Je kunt scènes creëren voor verschillende gelegenheden, zoals dineravonden, feesten of rustige momenten. Met slimme systemen kun je ook de verlichting op afstand bedienen via een app, wat handig kan zijn voor het aanpassen van de sfeer, zelfs als je niet ter plaatse bent.

6. Vermijd verblinding en te fel licht
Hoewel LED-lampen energiezuinig en helder zijn, kan overmatig fel licht een negatieve invloed hebben op de sfeer. Zorg ervoor dat de lichtbronnen goed zijn afgeschermd en vermijd directe blootstelling aan de ogen van gasten. Richt de verlichting meer op de ruimte en creëer diffuus licht om een zachtere en gezelligere sfeer te bereiken.

Door zorgvuldig gebruik te maken van LED-verlichting, kleurtemperaturen, dimmers en creatieve accentverlichting, kun je de gewenste sfeer creëren en behouden in je horecazaak.